Vingerbijter uit Boxtel moet naar psychiatrisch ziekenhuis

20 juli 2015 om 18:25
nl
Een 35-jarige Boxtelaar is maandag veroordeeld tot een behandeling in een psychiatrisch ziekenhuis voor het bijten en het bespugen van agenten. Volgens een psychiater lijdt de man aan een verstandelijke beperking en is hij autistisch. Daardoor zou hij de wereld om zich heen niet begrijpen.
Geschreven door

De man bedreigde eind maart een winkelmedewerkster van de Sneakers aan de Bossche Hinthamerstraat met de dood. De Boxtelaar kende haar en viel om onbekende reden tegen haar uit. Hij zwaaide met zijn handen en riep: "Ik maak je dood. Ik maak je af."
De winkelmedewerkster bleef binnen en waarschuwde de politie. De agenten probeerden de 35-jarige man in de boeien te slaan, maar hij ging helemaal door het lint. De man beet in de vingers van de agenten, schopte ze tegen de benen en spuugde ze in hun gezicht. Ook schold hij ze uit.
Kans op herhaling grootDe rechtbank heeft de Boxtelaar tot een geldboete van 550 euro veroordeeld voor het mishandelen van de drie agenten. Hij kreeg ook te horen dat hij niet de cel in hoeft. In plaats daarvan krijgt hij een behandeling van onbepaalde tijd in een psychiatrisch ziekenhuis.
Volgens een psycholoog kan de agressieve man niet met de wereld en met sociale situaties omgaan. Hij zou uiterst gevoelig zijn voor spanningen en voor druk. De psycholoog denkt dan ook dat de man snel weer in herhaling valt en pleitte dan ook voor de gedwongen behandeling.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.