Speaker Cees Maas aan de kant gezet door organisatie wielercriterium Draai van de Kaai

20 juli 2015 om 21:18
nl
Cees Maas is dit jaar niet de speaker bij het Roosendaalse wielercriterium Draai van de Kaai. Omdat de organisatie wil verjongen, wordt hij na 34 jaar bedankt voor bewezen diensten. Maas is teleurgesteld over de beslissing: "Ik deed er in Roosendaal geen schepje bovenop, maar een kruiwagen."
Geschreven door

Hoewel hij inmiddels een gesprek achter de rug heeft met de organisatie is Cees Maas nog altijd een beetje boos. Vooral de manier waarop hij de boodschap kreeg, steekt hem.
"De beslissing kwam als een donderslag bij heldere hemel", zegt speaker Cees Maas. "Het meest kwalijke vind ik dat ik het van andere mensen, zeg maar in de wandelgangen, heb moeten vernemen."
Kans voor nieuwe mensenDe Draai van de Kaai heeft sinds kort een nieuwe, verjongde organisatie. Die nam het besluit om Cees Maas te passeren voor de 36e editie op maandag 3 augustus aanstaande.  
"Cees heeft door zijn inzet de Draai van de Kaai groot gemaakt", zegt voorzitter Sander van Peer, "en dat respecteren we ook zeer zeker. Maar ik denk wel dat we ook nieuwe mensen de kans moeten geven om hier de eerste speaker te worden, want iedereen moet op die manier beginnen."  
Eigen achtertuinCees Maas snapt de uitleg wel, maar blijft het vervelend vinden. "Ik ben teleurgesteld", zo zegt de inwoner van Etten-Leur. "Het gebeurt in mijn eigen achtertuin en ik deed er in Roosendaal geen schepje, maar een kruiwagen bovenop. Ik ging altijd volle bak, een criterium waarbij ik volledig uit mijn dak ging. En ja, dat speeltje is nu verdwenen."


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.