G-team gaat voor goud! UDI'19 met verstandelijk gehandicapten naar Special Olympics

20 juli 2015 om 19:39
nl
Een echte openingsceremonie met president Barack Obama, met de vlag het stadion inlopen en voor duizenden mensen sporten in Amerika. De voetballers van het G-elftal van UDI '19 uit Uden gaan het allemaal meemaken in Los Angeles op de Special Olympics.
Geschreven door

De tien voetballers vertrekken samen met de hele Nederlandse equipe dinsdagochtend vanaf Schiphol. De Special Olympics is een enorm sportevenement voor mensen met een verstandelijke beperking. Er doen in totaal tegen de zevenduizend sporters uit 165 landen mee. Nederland stuurt 65 sporters van wie dus tien spelers van UDI'19.
Goud?Is het G-team van UDI '19 dan de topploeg van Nederland? "Nee, maar daar gaat het ook niet om", zegt Ronny Raymakers van UDI'19. "Er wordt altijd een team geselecteerd dat er nog nooit is geweest en dat natuurlijk twee weken op reis kan."
"Of we goud gaan winnen is nog niet zeker", volgens Raymakers. "We spelen zeven tegen zeven. In de eerste dagen wordt tijdens oefenwedstrijden gekeken welk niveau ons team heeft. Afhankelijk daarvan worden we in een poule ingedeeld. Pas dan weten we waar we staan."
ReiningaDe openingsceremonie van de Special Olympics is 25 juli. Tot 2 augustus wordt er gesport. De verrichtingen van de Nederlandse sporters kan je via Twitter en Facebook volgen.
Wil je weten hoe de sporters zich voorbereiden. Lees dan hier het verslag van voetballer Wout Reininga.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.