Sjoerd (11) jongste deelnemer: Vierdaagse van Nijmegen begint met achtduizend Brabanders

21 juli 2015 om 08:10
nl
De Vierdaagse van Nijmegen is dinsdagochtend om vier uur begonnen. Aan het grootste wandelevenement ter wereld doen bijna achtduizend Brabanders mee. Bijzonder is de jongste deelnemer. Dat is de elfjarige Sjoerd van de Laar uit Velp bij Grave.
Geschreven door

In totaal zijn er zo'n 43.000 wandelaars dinsdagochtend heel vroeg van start gegaan vanaf de Wedren in Nijmegen. Voor dag en dauw stonden ze aan de start, uitgezwaaid door de dronkenlappen van de Vierdaagsefeesten. De komende vier dagen lopen ze dertig, veertig of vijftig kilometer.
Jongste deelnemerMet elf jaar is Sjoerd van de Laar uit Velp de allerjongste deelnemer van de Vierdaagse. Je mag meedoen met het evenement in het jaar dat je twaalf wordt. Sjoerd wordt 30 december pas twaalf en daardoor is hij de jongste.
Samen met zijn moeder loopt hij de dertig kilometer. Dinsdagochtend om zeven uur mag hij als eerste van die groep starten. De afgelopen dagen wilde iedereen met hem praten. "Het Jeugdjournaal en SBS6 hebben me al geïnterviewd", zegt Sjoerd. "Al die aandacht is wel leuk."
Dag van CuijkDe afgelopen weken heeft Sjoerd flink getraind voor de wandeltochten. "Elke zondag heb ik zo'n twintig kilometer gelopen", vertelt hij. "Blaren heb ik nog niet gehad."
Vrijdag doet de Vierdaagse ook Brabant aan. Dan is de traditionele Dag van Cuijk met de pontonbrug over de Maas. De langere afstanden komen dan ook langs Grave, vlakbij Velp. Maar de dertig kilometer blijft in Gelderland. Geen Brabantse grond onder de voeten voor Sjoerd dus. "Ach, dat maakt me niet zoveel uit."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.