Facebook geeft geen informatie over seksfilmpje Chantal uit Werkendam

20 juli 2015 om 20:45
nl
Facebook heeft nog altijd geen informatie gegeven over degene die een seksfilmpje van de 21-jarige Chantal uit Werkendam op de website heeft gezet. De rechter in Amsterdam had dat vorige maand opgedragen.
Geschreven door

De deadline verliep vorige week, maar Facebook houdt vol dat het de gegevens helemaal niet heeft. Dat heeft advocaat Thomas van Vugt maandag gezegd na een bericht van RTL Nieuws.
Onafhankelijke deskundige Nu Facebook de gebruikersgegevens niet heeft verstrekt, moet een onafhankelijke deskundige toegang krijgen tot de systemen van de profielensite. De expert moet kijken of er inderdaad niets meer te vinden is, zoals Facebook zegt.
Het is nog niet bekend wie dat moet doen en hoe lang het werk vergt. "Dat hangt ook af van de instelling van Facebook, of ze volledig meewerken of niet. De houding van Facebook tot nu toe geeft mijn cliënte weinig hoop", aldus Van Vugt.
Voorgoed gewistFacebook zei dat de gegevens van de uploader al in februari voorgoed zijn gewist, voordat Chantal de zaak had aangespannen. Van Vugt twijfelt eraan. "Alle accepterende vrienden en vriendschapsverzoeken, met data en tijdstippen: alles slaat Facebook op'', zei de advocaat bij het proces.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.