Video

Negen jaar celstraf voor Koen B. (22) vanwege het doden van Juliette Bouhof (17)

21 juli 2015 om 15:23 • Aangepast 21 november 2020 om 17:02
nl
De 22-jarige Koen B. uit Heeze is dinsdagmiddag veroordeeld tot negen jaar onvoorwaardelijke celstraf vanwege het om het leven brengen van de 17-jarige Juliette Bouhof uit Geldrop. Het meisje werd in oktober vorig jaar dood gevonden op de parkeerplaats van De Lage Landen aan de Vestdijk in Eindhoven.
Profielfoto van
Geschreven door

De officier van justitie eiste twaalf jaar cel tegen Koen B. wegens doodslag. De officier wilde dat de rechter Koen B. vrijsprak van moord.
Familie in tranenDe zus van Juliette barstte in huilen uit toen het vonnis werd uitgesproken en ging naar buiten, gevolgd door haar moeder. Negen jaar cel voor doodslag vond ze veel te weinig.

Wachten op privacy instellingen...

Geen moord, wel doodslagDe rechter in Den Bosch heeft Koen B. vrijgesproken van moord, maar acht doodslag wel bewezen. Dat is het opzettelijk, maar niet met voorbedachten rade, beroven van het leven van een ander.
De rechter had grote twijfels bij de lezing van Koen B., die stelde dat hij de keel van Juliette dichtkneep om zichzelf te bevrijden. Er zou geen sprake zijn van een vooropgezet plan, hoe ernstig de bedreigingen tegen Juliette ook zouden zijn. In de uitspraak heeft de rechter wel rekening gehouden met de weken voor de dood van Juliette, toen ze in angst zou hebben geleefd.

Wachten op privacy instellingen...

Koen B. bij uitspraak aanwezigKoen B. heeft tijdens de zitting twee weken geleden aangegeven zelf bij de uitspraak aanwezig te zijn. Dat was hij dinsdag ook. De 22-jarige ontkende twee weken geleden met klem dat hij Juliette opzettelijk van het leven heeft beroofd. "Ik vind het vreselijk dat ze er niet meer is", zei hij aan het einde van die zitting. Dinsdag liet de rechter weten dat Koen B. naar zijn vermogen spijt heeft betuigd. Er werd rekening gehouden met de jeugdige leeftijd van Koen B. (22).

Wachten op privacy instellingen...

Juliette kwam om het leven door verwurging. Volgens Koen B. hield hij haar keel vast, omdat zij zijn keel ook dichtkneep. "Ik wilde alleen dat ze los zou laten." Maar justitie gelooft hem niet en zegt dat er geen sporen op de keel van Koen B. zaten.

Wachten op privacy instellingen...

Eerder emotionele rechtszaakDe zitting twee weken geleden was erg emotioneel. De moeder van Juliette liep tijdens het pleidooi van de advocaat van Koen B. twee keer boos de zaal uit. Ook sprak ze de rechtbank toe. Ze vertelde toen over de doodsbedreigingen door Koen B. aan het adres van Juliette.
Nadat Koen B. enkele weken voor de dood van Juliette haar ouderlijk huis was binnengedrongen, leefde de familie in grote angst, zo vertelde ze.

Wachten op privacy instellingen...

Hoger beroep? Het is nog niet duidelijk of Koen B. of de familie van Juliette Bouhof nog in hoger beroep gaat. Beide partijen hebben hier twee weken de tijd voor. De familie van Juliette zou van plan zijn een zogeheten artikel 12-procedure te starten, deze maakt het mogelijk om Koen B. toch voor moord te vervolgen als justitie dat niet doet.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.