'Monsterscore' voor robotvoetballers Tech United die halve finale RoboCup bereiken

21 juli 2015 om 11:31
nl
Als ware coaches stoomden de studenten van de Technische Universiteit Eindhoven dinsdag hun robotvoetballers klaar. De topspelers kregen geen gebruikelijke peptalk, maar een frisse blik op de programmacode. Die code bepaalt namelijk hoe goed een robot presteert. De frisse blik bleek succesvol. Het Eindhovense robotteam won en speelt woensdag de halve finale.
Geschreven door

De studenten doen mee aan de RoboCup in het Chinese Hefei, een internationale voetbalwedstrijd voor robots. Na een succesvolle start zondag leed het team Tech United maandag het eerste verlies. Genoeg reden voor de robotvoetballers om dinsdag alle beschikbare elektriciteit uit de bedrading te trekken.[Tweet:body:https://twitter.com/TechUnited/status/623382940437884928]De selectie van Tech United bestond onder anderen uit sterspelers Frank de Moer, Robin van Perslucht, Van der Wielen en Robodinho. Terwijl Van Perslucht maar geen genoeg van de aanval leek te kregen, wist keeper Hans van Sleutelen de gevaarlijkste ballen buiten zijn doel te houden. Dat resulteerde in een 'monsterscore': 17-0.[Tweet:body:https://twitter.com/TechUnited/status/623399581187985408]TU/e naar finaledagMet de winst op het andere team, Robit, heeft Tech United dinsdag de laatste wedstrijd van de poulefase succesvol doorstaan. Dit betekent dat de zogenoemde 'turtles' van de Eindhovenaren woensdag de halve finale spelen. De tegenstander is nog niet bekend.
De halve finales worden woensdag vanaf drie uur 's nachts, Nederlandse tijd, gespeeld. Als Tech United wint, moet het team zijn wereldtitel verdedigen in de finale. Die gaat om zeven uur 's ochtends van start.
Lees ook: Robotvoetballer Tech United vliegt in brand tijdens tweede speeldag RoboCup in China
Behalve Tech United van de TU/e deed voor het eerst dit jaar ook een team van ASML uit Veldhoven mee. De spelers van team Falcons presteerden maandag verrassend goed. Ze wisten voor het eerst te scoren deze competitie. Korte tijd later scoorden ze nog eens. Desondanks bleken de gemaakte punten te weinig om door te mogen in de competitie.
[YouTube:body:https://www.youtube.com/watch?v=6BwmnNoTO-E[Tweet:https://twitter.com/TechUnited/status/623392021840011264][Tweet:https://twitter.com/TechUnited/status/623377722639798272]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.