Video

Marianne Vos: 'Nu even de tijd nemen, want ik wil nog een paar jaar door'

21 juli 2015 om 13:16 • Aangepast 21 november 2020 om 17:02
nl
Wielrenster Marianne Vos uit Meeuwen komt dit seizoen niet meer in actie. Ze kwakkelt al het hele seizoen met allerlei blessures. Vos heeft daarom besloten om het voorlopig rustig aan te doen en geen wedstrijden te rijden.
Profielfoto van
Geschreven door

Vos voelt zich niet voldoende fit om voluit te gaan trainen voor de tweede seizoenshelft. Dat betekent dat ze in september niet meedoet aan het WK op de weg in Richmond in de Verenigde Staten.
Vos: "De laatste testen wezen uit dat ik dit seizoen niet meer op topniveau kan komen. Dan is het beter om even rust te nemen, want ik wil nog wel een paar seizoenen mee. Volgend jaar zijn de Olympische Spelen en daar wil ik bij zijn. Dat maakt het makkelijker om nu te beslissen om even een stap terug te doen."

Wachten op privacy instellingen...

Blessure aan de hamstringAfgelopen winter speelde bij Vos tijdens de wereldbeker veldrijden in Hoogerheide een blessure op aan haar linkerhamstring. De renster uit Meeuwen verloor een week later op het WK in Tabor daardoor ook haar wereldtitel en besloot het veldritseizoen voortijdig te staken.
Op de weg moest Vos vervolgens ook alle voorjaarswedstrijden laten schieten. Net toen de hamstringblessure hersteld leek, brak ze tijdens een mountainbikewedstrijd in april een rib.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.