Video

Tilburger doet voor 55e keer mee met Vierdaagse, 'Vooral niet te veel sjouwen'

21 juli 2015 om 14:22 • Aangepast 21 november 2020 om 17:02
nl
Eén keer de Nijmeegse Vierdaagse lopen is al een topprestatie. Maar sommigen doen dat vaker, zoals Huub van Oort uit Tilburg. Hij loopt met bijna achtduizend Brabanders de populaire wandeltocht nu voor de 55e keer.
Profielfoto van
Geschreven door

Wie zo vaak de Vierdaagse loopt, hoeft misschien niet meer te trainen. Dat kan iemand in ieder geval denken. Toch komt er volgens de Tilburger nog steeds veel oefening bij kijken.  
Wat ook belangrijk is: “Niet te veel sjouwen. Je hebt onderweg niks nodig. En voor een broodje en wat drinken kun je zelf zorgen”, vertelt een nuchtere Van Oort, die ook voor deze keer de vijftig kilometer probeert te volbrengen.
'Bijna iedereen is overleden'De Tilburger begon ooit als negentienjarige militair aan de Vierdaagse. Daarna kwam hij met een wandelvereniging naar Gelderland om mee te doen. “Maar goed, die groep is er niet meer. Bijna iedereen is overleden. De meesten lopen nu een verdieping hoger mee.”
Aan de Vierdaagse doen verder wandelaars in allerlei soorten en maten mee. Zoals de elfjarige Sjoerd van de Laar uit Velp, bij Grave. Hij is de jongste deelnemer. Sjoerd loopt samen met zijn moeder de dertig kilometer.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.