Enorme knal en 'groenachtig licht' houden Mill en omgeving in de ban

21 juli 2015 om 15:37
nl
Een flinke explosie heeft het dorpje Mill afgelopen week op zijn grondvesten doen schudden. De knal was tot in nabijgelegen dorpen te horen. De gemeente en de politie tasten in het duister over de oorzaak.
Geschreven door

De gemeente Mill meldt dinsdagmiddag in een persbericht dat het dorpje in de ban is van een harde knal en 'groenachtig licht'. Mill en politie hebben geen flauw idee wat er precies gebeurd is.  
Een woordvoerster: "Op sociale media gaan er berichten over de grote knal rond. De gemeente heeft daarover alleen geen officiële meldingen gehad. We hopen met deze oproep meer over de knal te weten te komen."
Ook gehoord in Sint HubertDe knal was kennelijk zo hevig dat het hele dorp hem hoorde. Ook de locoburgemeester in het naburige Sint Hubert hoorde de explosie, bevestigt de woordvoerster. Het geluid en het groene licht kwamen volgens de gemeente vermoedelijk uit het Landschapspark.
Een journalist van de lokale nieuwssite InMill.nl, die de explosie ook waarnam, vertelt dat het geluid uitzonderlijk hard was. "De knal deed de ramen trillen. Hij was echt zwaar."
Vermoedelijk vuurwerkHoogstwaarschijnlijk speelde vuurwerk een rol, maar de gemeente en de politie weten dit niet zeker. Daarom hopen ze dat de oproep tot tips leidt. "Die helpen de politie in haar werk en bij het onderzoek naar de oorzaak of veroorzaker van deze explosie."
De explosie veroorzaakte voor zover bekend geen schade. De politie gaat de komende tijd extra surveilleren bij het Landschapspark.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.