Video

Auto beschoten op snelweg A16 bij Breda, snelweg weer open na sporenonderzoek

21 juli 2015 om 15:39 • Aangepast 21 november 2020 om 17:01
nl
Op de A16 bij Breda is in de nacht van maandag op dinsdag een auto beschoten. Niemand raakte gewond. In de beschoten auto zijn meerdere kogelgaten gevonden. De politie is dinsdag een sporenonderzoek begonnen.
Profielfoto van
Geschreven door

De zwarte VW Polo met Belgisch kenteken werd maandagnacht rond halfeen beschoten op de A16 bij Breda.
KogelsDe bestuurder kwam vanaf de A59 en reed over de A16 richting België toen een VW Golf en een zwarte Mercedes hem achtervolgden. Al rijdende werden uit een of twee van de achtervolgende auto's kogels afgevuurd, aldus de politie.
De auto van het slachtoffer kwam na een botsing bij de afrit Rijsbergen tot stilstand. Hij alarmeerde de politie. De twee achtervolgers gingen ervandoor toen een vrachtwagenchauffeur stopte om hulp te verlenen.
GetuigenDe politie is op zoek naar de vrachtwagenchauffeur en andere getuigen. Zo is er een kleine aanrijding geweest met een andere onbekende automobilist in een donkere auto.
SporenonderzoekDe politie hield dinsdagmiddag tussen twee en vier uur een aanvullend sporenonderzoek op en rond de A16. Volgens een woordvoerder zijn hierbij onder andere patronen zijn gevonden.
Rijkswaterstaat sloot een gedeelte van de snelweg tijdelijk af. Om kwart over vier was het onderzoek afgerond en gingen alle rijbanen weer open. Om half vijf stonden er nog wel files op de snelweg en de omleidingswegen.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.