Video

16-jarige zedendelinquent terug naar huis met enkelband, brief voor inwoners Helwijk

21 juli 2015 om 23:10
nl
Alle inwoners van Helwijk hebben dinsdagmiddag een brief in de bus gekregen van de gemeente. In de brief staat informatie over de voorwaarden waaronder de 16-jarige Helwijkse jongen, die wordt verdacht van seksueel kindermisbruik, zijn proces met enkelband thuis mag afwachten.
Geschreven door

Onder dorpsbewoners was onrust ontstaan toen bleek dat de jongen, die in mei werd opgepakt voor het misbruik, ineens weer in Helwijk op straat werd gesignaleerd. Bezorgde inwoners van Helwijk vroegen daarop tot tweemaal toe aan de gemeente Moerdijk om een informatiebijeenkomst.
Die weigerde de gemeente, maar ze besloot wel tot het sturen van de brief, die dinsdag huis-aan-huis in heel Helwijk werd verspreid. „We hadden niet de indruk dat er een hele grote behoefte bestond aan een bijeenkomst. En op deze manier ontvangt iedereen dezelfde informatie”, legt een gemeentewoordvoerder uit aan BN DeStem.
EnkelbandIn de brief staat onder meer dat de 16-jarige verdachte niet verder mag komen dan zijn eigen woonhuis en bijbehorende achtertuin. Hij mag alleen daarbuiten na toestemming van Reclassering en onder begeleiding van een van zijn ouders of een reclasseringsambtenaar.
Ook staat in de brief dat alle maatregelen, ook het dragen van een enkelband, van kracht blijven tot de rechter uitspraak heeft gedaan in de zaak. In de brief staan tevens naam en telefoonnummer van de gemeenteambtenaar die voor meer informatie kan worden benaderd.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.