PSV wint 'Lichtstadderby' eenvoudig van FC Eindhoven: 4-0

21 juli 2015 om 22:55
nl
PSV heeft de oefenwedstrijd tegen FC Eindhoven dinsdag gewonnen. De Eindhovense landskampioen was met 4-0 te sterk voor de eerstedivisieclub. Het duel vormde de afsluiting van de open dag van PSV.
Geschreven door

Luuk de Jong opende de score al in de derde minuut, uit een voorzet van Luciano Narsingh. Zeven minuten later leek Narsingh de score op 2-0 te brengen. Hij werd weggestuurd door Davy Pröpper, maar stond in buitenspelpositie.
Daarna ging het PSV-offensief wat liggen en kwam Eindhoven beter in de wedstrijd. Roald van Hout schoot de bal - na een fraaie voorzet van Maxime Gunst - in kansrijke positie over, een vrije trap van de vleugelaanvaller werd gekeerd door keeper Remko Pasveer en Jari Vandeputte schoot van buiten het zestienmetergebied rakelings over.
Hoofdrol PröpperBij PSV liet Pröpper zich van alle nieuwelingen het meest nadrukkelijk gelden. De middenvelder bleef strooien met slimme passes en handige voorzetten. Een van die passjes verzilverde De Jong in de veertigste minuut en vlak voor rust tikte Chiro N'Toko de 3-0 binnen. De Eindhoven-verdediger wilde voorkomen dat een voorzet van Narsingh De Jong bereikte, maar hij raakte de bal verkeerd.
In de tweede helft bracht Phillip Cocu de Uruguayaanse smaakmaker Gastón Pereiro binnen de lijnen. Dit ging ten koste van onder andere de Belg Maxime Lestienne, die zich in de eerste helft weinig kon onderscheiden.
Klasse PereiroPereiro liet wel wat van zijn klasse zien. Met een subtiele voetbeweging zette hij invaller Jurgen Locadia voor het doel, die in duel met N'Toko knap overeind bleef en scoorde: 4-0.
Daarna kreeg PSV nog een paar andere kansjes, maar gescoord werd er niet meer. Voorafgaand aan de wedstrijd hield PSV de jaarlijkse fandag, waar de selectie inclusief alle nieuwelingen werden voorgesteld aan het publiek.
'Werk aan de winkel'Davy Pröpper keek tevreden terug op zijn eerste wedstrijd als PSV'er in het Philips Stadion. "Een assist en een voorassist, het ging wel aardig." Voor FC Eindhoven was het vooral belangrijk om te genieten van het oefenduel. Volgens linksback Maxime Gunst is dat ondanks de forse nederlaag wel gelukt.
Eindhoven was vorig seizoen de verrassing in de Jupiler League. De club eindigde met een recordaantal punten op de tweede plaats. "We gaan dit jaar voor de top vijf", vertelt Gunst. Dat was vorig seizoen ook onze ambitie. Je weet nooit hoe een seizoen verloopt, maar je kan die ambitie altijd bijstellen. Maar we zijn realistisch. We weten dat er nog werk aan de winkel is als we weer willen meedoen in de top."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.