Nieuw WK-trauma: weer verliezen robotvoetballers TU/e de finale van China

22 juli 2015 om 12:12 • Aangepast 21 november 2020 om 17:01
De voetbalrobots van de Technische Universiteit in Eindhoven (TU/e) hebben woensdag naast de RoboCup gegrepen. In de finale van het WK robotvoetbal in het Chinese Hefei werd Tech United met 4-1 verslagen door het team Water van de Universiteit van Peking.

De Chinese opponent Water scoorde binnen anderhalve minuut na aanvang van de wedstrijd twee doelpunten, om er even later een derde aan toe te voegen.
Doelpunt van 'Robodinho'Pas halverwege de eerste helft wist Tech Uniteds 'Robodinho' er een doelpunt voor de Eindhovenaren tegenover te zetten. Na rust scoorde Water al snel een vierde goal.
De robot 'Robodinho' maakte het, met nog zo'n vijf minuten op de klok, nog even spannend maar trof met zijn schot de paal. Het bleef 4-1.
'De verdediging van Water was te sterk', liet Tech United achteraf weten via Twitter.

De Eindhovense ploeg had robotspelers opgesteld met bijnamen als Robin van Perslucht, Gregory van der Tandwiel en Robodinho.

Tech United stond in 2013 en 2014 ook al tegen Water in de finale. In 2013 werden de Chinezen wereldkampioen, in 2014 viel de Nederlandse ploeg die eer te beurt.
In de halve finale, die woensdagmorgen plaatsvond, won het Eindhovense robotteam met 4-2 van het Chinese team ARES.