Udense zakenman Roger Lips claimt miljoenen van SNS Bank

22 juli 2015 om 09:25
nl
De Udense zakenman Roger Lips claimt minstens vijf miljoen euro van de voormalige vastgoedtak van de SNS Bank. Hij houdt de vastgoedtak, dat in januari 2014 verder ging onder de naam Propertize, verantwoordelijk voor de ondergang van zijn vastgoedconcern, meldt De Telegraaf woensdag op basis van een dagvaarding die in het bezit is van de krant.
Geschreven door

Reden voor de claim is een miljoenendeal die draaide om de financiering van het winkelcentrum The Wall in Utrecht waar voormalig SNS-directeur Buck Groenhof bij betrokken was. De deal ging niet door na mogelijke fraude door Groenhof. De SNS Bank wilde de overeenkomst daarna niet doorzetten.
380 miljoen euro kredietDe 51-jarige Lips was de grootste klant van SNS. In totaal had de vastgoedtak van de bank hem 380 miljoen euro aan krediet verstrekt, onder meer voor The Wall langs de A2 bij Utrecht.
Lips wil ook een schadevergoeding voor de ondergang van zijn bedrijf. "De precieze schade zijn de advocaten nog aan het berekenen, maar het gaat om minstens honderd miljoen", zegt Lips in de krant.
Failliet verklaardLips werd in april 2013 failliet verklaard op verzoek van ABN Amro, omdat de bank nog 25 miljoen euro van hem tegoed zou hebben.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.