Burgemeester Van Gijzel wijst minister op risico’s van bolletjesvluchten naar Eindhoven Airport

22 juli 2015 om 12:14
nl
Burgemeester Rob van Gijzel van Eindhoven benadrukt in een brief aan minister Ard van der Steur van Veiligheid en Justitie nogmaals dat vluchten vanuit Curaçao en Aruba naar Eindhoven Airport grote risico's met zich meebrengen. Hij vreest de komst van veel bolletjesslikkers.
Geschreven door

Vliegmaatschappij Arkefly wil vanaf november twee keer per week vanaf Eindhoven naar Curaçao en Aruba vliegen. De maatschappij begon eerder dit jaar met de verkoop van vliegtickets naar de Caraïben.
100-procentscontroleDe gemeente Eindhoven wil dat er een 100-procentscontrole komt als de vluchten vanuit Curaçao en Aruba naar Eindhoven Airport doorgaan. Dat betekent dat alle passagiers en bagage worden gecontroleerd.
"Zoiets kost capaciteit van politie, justitie en marechaussee", waarschuwt van Gijzel. "Dit mag niet ten koste gaan van de bestaande inzet."
'Geen eminent economisch belang'Los van de veiligheid zijn de vluchten naar de eilanden volgens de gemeente 'niet van eminent economisch belang' voor de regio, schrijft Van Gijzel.
De burgemeester gaf dit al eerder aan in een raadsvergadering. Hij reageerde daarmee op een motie van enkele politieke partijen in de gemeenteraad die zich zorgen maken over de intercontinentale vluchten.
Controle op bolletjesslikkersVluchten vanuit de Caraïben worden op vliegveld Schiphol in Amsterdam altijd gecontroleerd op bolletjesslikkers. Vanuit Curaçao en Aruba worden vaak drugs meegesmokkeld.  
In mei berichtte Nieuwsuur dat drie ministeries een stokje willen steken voor de intercontinentale vluchten vanaf Eindhoven Airport, omdat de benodigde faciliteiten niet op tijd klaar zullen zijn.
Nog steeds is niet duidelijk of de intercontinentale vluchten vanaf Eindhoven doorgaan.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.