De 17 aangehouden feestvierders op 'houseboot' Breda waren 'niet voor rede vatbaar'

22 juli 2015 om 11:46
nl
De opvarenden van de 'houseboot' die dinsdagavond door Breda voer, waren niet voor rede vatbaar. Zij zorgden met hun muziek voor veel geluidsoverlast bij het muziekevenement Palm Parkies in park Valkenberg. Toen agenten vroegen of het wat zachter kon, werd de muziek nog harder gezet. Dat meldt de politie woensdagochtend.
Geschreven door

Die heeft uiteindelijk veertien mannen en drie vrouwen gearresteerd. Zij zijn tussen de 21 en 30 jaar oud. Dertien verdachten komen uit Breda. Verder ging het om inwoners van Tilburg, Liempde, Chaam en Buren.
De boot, waarop de groep jongeren stond te feesten, voer rond tien uur over de Academiesingel en werd bij het park stilgelegd. Uit twee geluidsboxen kwam harde muziek.  
Wietlucht op bootTwee agenten werden met een boot naar de feestvierders gevaren. Een van de herriemakers duwde volgens een politiewoordvoerder de boot met de agenten weg. Zij konden hierdoor niet aan boord komen. Op de 'houseboot' hing een wietlucht. De jongeren scholden en schreeuwden dat ze niets verkeerds deden.
Inmiddels was ook de brandweer met een boot uitgerukt. Op dat moment ging de feestboot weer varen. Op de Markkade gingen vijf personen aan wal en bij het Steenen Hoofd zeven mensen. Deze twaalf personen werden meteen gearresteerd. De andere vijf werden in de haven van Terheijden in de kraag gevat.
De politie gaat met de gemeente overleggen hoe dit soort overlast de komende weken kan worden voorkomen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.