COA wil nog een jaar asielzoekers opvangen in Koepel Breda

22 juli 2015 om 13:23
nl
Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) wil graag nog een jaar asielzoekers opvangen in de voormalig gevangenis De Koepel in Breda. Dat verzoek deed het COA onlangs bij de gemeente.
Geschreven door

Het COA ondertekende een jaar geleden een contract met de gemeente voor een periode van één jaar. De afspraak was dat het COA het contract met maximaal een jaar kon verlengen en daar maakt het nu gebruik van.
"Onder de voorwaarde dat de situatie beheersbaar blijft", laat een woordvoerder van de gemeente weten. Daarom doet de gemeente nu onderzoek naar de leefbaarheid en veiligheid in de omgeving van het asielzoekerscentrum.
'Zie ze wel eens zwerven op straat'Een rondgang op straat leert dat er best wat mensen zijn die geen overlast ervaren. "Ik zie ze wel eens zwerven op straat, maar ik heb er geen last van", zegt een jonge vrouw.
Een andere dame denkt er hetzelfde over. "Die mensen moeten ook een plek hebben, als dat in mijn achtertuin is, dan is dat maar zo. Ik heb er weinig last van."
Na de vakantie besluitAls de resultaten van het leefbaarheidsonderzoek bekend zijn neemt het college een besluit over de verlenging van het AZC. Dat zal na de zomervakantie zijn.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.