Steven Kruijswijk moet aanvallen en doet dat ook meteen

22 juli 2015 om 15:57
nl
De Nederlandse wielerploeg LottoNL-Jumbo verwacht in de komende Alpenetappes de meeste aanvalslust van Steven Kruijswijk uit Den Bosch. "Hij is de enige die er fysiek toe in staat is en we zullen als ploeg er hard voor werken hem vooraan te krijgen'', zei ploegleider Merijn Zeeman bij de start van de zeventiende etappe naar Pra Loup tegen de NOS.
Geschreven door

Kruijswijk probeerde het in ieder geval wel woensdag. Hij reed lange tijd voorop in een groep van 28 renners, maar kon het niet afmaken in de finale. De Duitser Simon Geschke won de etappe voor de Amerikaan Andrew Talansky. De Colombiaan Rigoberto Urán Urán werd derde. Kruijswijk kwam uiteindelijk als zesde over de streep.
Lotto-JumboLaurens ten Dam en Wilco Kelderman, normaal gesproken goede klimmers, zijn lichamelijk te veel afgetakeld voor goed prestaties in de Alpen. Zeeman: "Ze hebben moeilijke dagen en zitten aan de antibiotica. Met een goede Laurens en Wilco kun je strijden voor de overwinning, maar ze zijn er nu fysiek niet toe in staat.''
Topprioriteit binnen de Lotto-Jumbo ploeg blijft de klassering van Robert Gesink, die zevende staat in het algemeen klassement. "Als ploeg gaan we ervoor knokken dat hij de ondersteuning krijgt die hij nodig heeft'', aldus de ploegleider.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.