Video

'Pooier-rechercheur' Leon S. uit Rijen krijgt vijf jaar cel voor prostitueren minderjarigen

23 juli 2015 om 15:36
nl
Oud-politieman Leon S. (41) uit Rijen die minderjarige meisjes in de prostitutie bracht en hun geld afnam moet vijf jaar de gevangenis in. Die straf legde de rechtbank in Den Bosch donderdag op aan de voormalig diender.
Geschreven door

De man had in grote lijnen al bekend. Hij deed zich op een website in eerste instantie voor als vrouw en vroeg de slachtoffers of ze geld wilden verdienen met seks. Als ze erop in gingen, moesten ze als 'auditie' eerst seks met hem hebben. "Ik moest weten of ze het zeker wilde", liet hij weten tijdens de zitting.
Onbeschermde seksDe rechtbank rekent het de man zwaar aan dat hij minderjarigen uitkoos en 'hun gezondheid met onbeschermde seks in de waagschaal stelde.'
S. zit sinds november vorig jaar vast. Hij zou het meesterbrein zijn achter mensenhandel, seksuele uitbuiting en seksueel misbruik van zeven jonge vrouwen, onder wie vijf minderjarige meisjes tussen de veertien en zeventien jaar.
Erotische filmpjesZijn slachtoffers kwamen uit Gilze-Rijen, Breda, Eindhoven, Haaren, Nuenen, Tilburg, Schijndel, Sint-Michielsgestel en delen van België. Hij kwam met zijn slachtoffers in contact via chatsites. De man maakte erotische foto’s en filmpjes van de meisjes, die hij op internet plaatste. Daarmee probeerde hij klanten te lokken.
De man zei tegen de rechter dat hij veel spijt heeft van zijn daden. "Ik ben ook vader van drie dochters van 6, 10 en 14. Die zijn nu het dorp uit gevlucht."
Strafontslag bij politieS. heeft onder meer bij de politie gewerkt. In 2006 werd hij ontslagen. Volgens zijn advocaat was hij rechercheur en is hij ontslagen vanwege diefstal.
De periode van zijn criminele seksuele activiteiten liep van september 2011 tot november 2014, dus na zijn werk bij de politie.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.