Video

Met 92 en 93 de oudste kampeerders van Brabant? 'Veel gezelliger dan bij ons in Noord-Holland'

22 juli 2015 om 20:27
nl
Het zijn waarschijnlijk de oudste kampeerders van Brabant: het echtpaar Gerie en Nico Lussing uit Heiloo in Noord-Holland. 92 en 93 jaar oud zijn ze. Ze brengen de zomer elk jaar door op camping 't Dekske in Wintelre. Maar het ziet ernaar uit dat ze volgend jaar in hun eigen tuintje zullen zitten.
Geschreven door

Oud-politieman Nico Lussing kocht de caravan toen hij met pensioen ging. Dat is meer dan dertig jaar geleden, en in die tijd trokken ze door heel Europa. Ze kampeerden zelfs in de winter. De laatste twaalf jaar strijken ze neer in Wintelre. "Thuis moet ik van alles doen", zegt Gerie, "hier doe ik lekker niks."
VissenEn dat 'niks' doen ze vooral onder de luifel bij hun caravan. Als het regent gaan ze lezen en puzzelen in de voortent, maar als het even kan gaan ze vissen in de nabijgelegen visvijver. Ze doen zelf boodschappen met de auto en vinden het vooral heel gezellig met de andere campinggasten.
"Hier ken je iedereen en het is veel gezelliger dan in de buurt waar wij wonen", zegt Nico. "Volgende week wordt Gerie 93 en dan komen er zeker veertig man op de koffie."
Eigen tuintjeToch zitten ze volgend jaar waarschijnlijk in hun eigen tuintje. Want Gerie vindt het niet meer verantwoord om met de auto over de snelweg vanuit Noord-Holland naar Brabant te rijden.
"Je moet er tenslotte ook een keer mee ophouden", zegt ze. "Maar ja, dan zitten we volgend jaar alléén in ons tuintje. Iedereen in de buurt werkt, dat is niet leuk hoor."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.