Video

Buurvrouw wil 16-jarige zedendelinquent niet terug in Helwijk: 'Hier wordt hij echt niet beter'

22 juli 2015 om 20:37
nl
De zestienjarige zedendelinquent blijft de gemoederen bezighouden in Helwijk. De informatiebrief die de gemeente dinsdag stuurde, wordt met gemengde reacties ontvangen. In de brief stonden de voorwaarden waaronder de jongen zijn proces thuis mag afwachten. Buurtbewoners zijn vooral bang wat er gebeurt als hij terecht heeft gestaan.
Geschreven door

Marian Marijnissen woont naast de familie van de zestienjarige verdachte. Haar buurjongen heeft een tijd vastgezeten omdat hij verdacht wordt van seksueel misbruik van meerdere minderjarigen, maar vorig week zag ze hem opeens weer rondlopen. "Ik begrijp echt niet dat ze hem niet vasthouden. Zijn slachtoffers wonen hier op steenworp afstand en voor ons is het ook niet fijn."
De buurvrouw heeft twee kleine kinderen. "In deze zomerse maanden staat hier een zwembadje in de tuin. Daar hebben we maar een partytent overheen geplaatst om onze kinderen uit het zicht van de buurjongen te houden. Het zal niet de eerste keer zijn dat hij staat te loeren."
BerechtingDe jongen moet een enkelband dragen en mag niet buiten zijn eigen huis en tuin komen. Dat stelt de buurvrouw gerust, maar ze is wel bang voor wat er na de berechting gebeurt. "Zo'n zestienjarige knul gaan ze echt niet opsluiten, dus wat als hij straks weer vrij rondloopt? Het lijkt mij goed om hem uit huis te plaatsen en hulp te geven. In zijn eigen omgeving wordt hij echt niet beter."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.