Bekend jeugdcircus Il Grigio weer terug in Haaren

23 juli 2015 om 00:34
nl
Het is een begrip in Haaren en omstreken: jeugdcircus Il Grigio. Al vanaf 1961 geeft de Haarense jeugd in de zomervakantie een echte circusshow. En wie denkt dat het blijft bij een handstand, een dansje en een radslag heeft het mis. Het gaat om serieuze acts, op bijvoorbeeld ballen en eenwielers.
Geschreven door

Het gaat er professioneel aan toe bij Il Grigio. Zo heeft Job een nieuwe eenwieler: "Dit is een stuntfiets, hiermee kunnen we bijvoorbeeld beter touwtjespringen op de eenwieler."  
Il Grigio werd in 1961 opgericht als tijdsbesteding in de grote vakantie. Het groeide uit tot een écht familieding. Job is bijvoorbeeld de derde generatie artiest van zijn familie in het circus. "Mijn opa en mijn oom hebben ook meegeholpen in het circus."
'Eerste voorstelling best spannend'Op straat is de locatie, een manege, nog goed in haar 'normale' vorm te herkennen, maar binnen waan je je in een echte circustent. Een piste in het midden, grote tribunes en veel licht en geluid.
"Vooral de eerste voorstelling is ook nog best spannend," vertelt circusster Job ten slotte. De voorstellingen starten aanstaande zaterdag en gaan dagelijks door tot negen augustus.
Lees ook: Award voor jeugdcircus Il Grigio uit Haaren

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!