Video

Melkpoederschandaal bij Etos in Etten-Leur: medewerkster verkoopt via achterdeur aan Chinese man

23 juli 2015 om 18:08 • Aangepast 21 november 2020 om 17:00
nl
De Etos-vestiging op het Burchtplein in Etten-Leur is in ernstige verlegenheid gebracht door handel in babymelkpoeder. Op een foto die in handen is van BN DeStem is te zien hoe een Chinese man vanaf een container zijn wagen vollaadt met dozen van het merk Nutrilon.
Profielfoto van
Geschreven door

De zaak is pijnlijk voor drogisterij Etos omdat het bedrijf de stelregel hanteert dat elke consument maar één pak babymelkpoeder per keer mag kopen. Winkels proberen op deze manier handelaren uit voornamelijk China buiten de deur te houden.
Nutrilon en NutriciaSinds China in 2008 te maken kreeg met een grootschalig melkpoederschandaal, is de vraag naar A-merken zoals Nutrilon en Nutricia groot. Zes baby's stierven en ruim 300.000 kinderen werden ziek na het drinken van vergiftigde producten.
De verkoopdeal die vorige week plaatsvond aan de achterdeur van het Etos-filiaal in het winkelcentrum was opgezet door een van de verkoopmedewerksters. Dat blijkt uit intern onderzoek.
Reactie EtosEtos laat aan Omroep Brabant weten dat er al een pittig gesprek is geweest met de filiaalmanager in Etten-Leur. "Het gaat om een incident", aldus de woordvoerster.
Hoe de deal tot stand is gekomen is niet bekend. Onduidelijk is ook hoeveel dozen melkpoeder er zijn afgezet. Etos gaat verder met het onderzoek naar de clandestiene melkpoederhandel. Medewerkers van het filiaal in Etten-Leur geven geen commentaar.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.