Wandelaars Vierdaagse over de helft: 'Nou ga ik het halen ook!'

23 juli 2015 om 09:52 • Aangepast 21 november 2020 om 17:00
nl
De Nijmeegse Vierdaagse is over de helft. De zwaarste dag is achter de rug, tenminste, zo ervaren veel lopers dat. Ook uit Brabant zijn er veel mensen die dagelijks dertig, veertig of vijftig kilometer wandelen. Onder hen is de jongste deelnemer Sjoerd van de Laar uit Velp, elf jaar is hij pas. En vandaag trotseert hij de Zevenheuvelenweg bij Groesbeek. De 'bergetappe' van de Vierdaagse.
Profielfoto van
Geschreven door

Voor Sjoerd was het donderdag wel even moeilijk wakker worden. "Ik voel me goed, maar ik had gisteren wat last van mijn benen. De laatste vier kilometer waren best zwaar", vertrouwt hij aan Omroep Brabant toe.
De stoere, kleine loper wandelt iedere dag dertig kilometer. "Ik kreeg wel wat pijn aan mijn voeten en bovenbenen, maar ik blijf lekker doorlopen", lacht de jongste deelnemer.
'Al mijn spieren doen pijn'De 17-jarige Laura is ondertussen al een echte 'Vierdaagsedeskundige'. Zij loopt al voor de vijfde keer mee en dit jaar wandelt ze voor het eerst vijftig kilometer. Ook zij voelt zich donderdag 'best prima'.
"Alleen opstaan is zó zwaar", zegt ze. "Echt ál mijn spieren doen pijn. Ook na een pauze is het lastig om weer te beginnen. Maar als je eenmaal loopt, gaat het echt goed."
ZevenheuvelenwegDonderdag is traditioneel de dag dat de Zevenheuvelenweg bij Groesbeek wordt bedwongen. "Dat wordt erg leuk", zegt Sjoerd. "Natuurlijk moeten we al die heuvels op, maar gelukkig wandelen we er ook weer af", relativeert de jonge wandelaar.
Voor Laura is de Zevenheuvelenweg er één om naar uit te kijken. "Daar zweef je gewoon overheen. Echt heerlijk", lacht ze. "Het is gewoon een groot feest, met al die mensen die je aanmoedigen."
ZelfvertrouwenEn met twee dagen in de benen, betekent het dat de helft van de wandeltocht al achter de rug is. "Nou ga ik het halen ook", blaakt Sjoerd vol zelfvertrouwen.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.