Wilde achtervolging Leende: motorrijder rijdt zonder rijbewijs op gestolen motorscooter - Omroep Brabant

Wilde achtervolging Leende: motorrijder rijdt zonder rijbewijs op gestolen motorscooter

23 juli 2015 om 12:17
nl
Op Maarheezerweg in Leende is een 50-jarige motorrijder uit Eindhoven aangehouden. Hij kon pas staande worden gehouden na een achtervolging. De motorrijder nam daarbij grote risico's. Hij reed op een gestolen motorscooter en was niet in het bezit van een rijbewijs.
Geschreven door

Een agent reed even daarvoor vanuit Eindhoven richting Maarheeze toen hij op de snelweg A2 de motorscooter zag rijden. Het viel hem op dat de kentekenplaat er anders uit zag dan hoe die eruit hoort te zien.
Stopteken genegeerdNa de afslag Maarheeze kreeg de motorrijder een stopteken, maar dat negeerde hij. Ook op gebaren van de agent werd niet gereageerd. Vervolgens remde de motorrijder hard, keerde om en reed de Schimmelstraat in, waarop een achtervolging begon. Uiteindelijk werd de man op de Maarheezerweg staande gehouden.
Al gauw werd duidelijk dat het om een valse kentekenplaat ging. De politie vermoedt dat de motorscooter gestolen is omdat aan alle kanten gesleuteld was aan de motor. Op het bureau bleek het chassisnummer te zijn weg gevijld.
In de bakDe verdachte zit vast voor verder onderzoek.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.