Video

Familie uit Oss op straat gezet door wanbetaling huisbaas, huis aan Verdistraat ontruimd

23 juli 2015 om 13:12 • Aangepast 21 november 2020 om 17:00
nl
Het huis aan de Verdistraat in Oss waar twee Bosnische gezinnen woonden, is donderdagochtend ontruimd. In het huis woonden vijf volwassenen en zes kinderen. Een deurwaarder en de politie hebben de gezinnen donderdagmorgen het huis uitgezet.
Profielfoto van
Geschreven door

De familie moet het huis uit, omdat de particuliere huisbaas de hypotheek niet betaalde. De bank heeft daarom beslag laten leggen op het huis.
'Spelletje'Waar de gezinnen nu naartoe gaan, is onduidelijk. Volgens de hoogzwangere dochter Sabrina wijst de woningbouwvereniging naar de gemeente en omgekeerd. "Ze spelen een spelletje met ons."

Wachten op privacy instellingen...

Volgens een woordvoerder van de gemeente wisten de families in december al wat hen boven het hoofd hing. "We hebben hen toen al laten weten dat ze op zoek moesten naar een ander huis, omdat de bank dit huis zou gaan veilen. Het is hun eigen verantwoording om woonruimte te vinden."
KamertjeDe hoogzwangere dochter heeft ondertussen tijdelijk onderdak gevonden op een kamer. Waar de rest van de familie heen gaat is onduidelijk. "Wij blijven naar een huis zoeken", zegt Elina. Voor woningcorporatie Brabant Wonen heeft de elfkoppige familie geen urgentie.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.