Premier Mark Rutte stelt leerlingen Zoomvliet College in Roosendaal gerust in brief mét handtekening

13 mei 2016 om 16:56 • Aangepast 21 november 2020 om 10:29
nl
Eerstejaars studenten van de opleiding Administratie van het Zoomvliet College in Roosendaal ontvingen deze week tot hun grote verrassing een brief van minister-president Mark Rutte. Hij beantwoordde daarin vragen van leerlingen over de dreiging door Islamitische Staat. De premier stelde de studenten gerust. "Iedereen moet blijven doen wat ze normaal ook zouden doen, dat we ons leven gewoon blijven voortzetten. Dus gewoon naar voetbal of naar een verjaardagsfeestje", schrijft Rutte.
Profielfoto van te Veele Robert
Geschreven door
te Veele Robert

Het idee van de studenten om Mark Rutte een brief te schrijven, ontstond in de lessen Burgerschap. Docente Marsha Sebregts gaf de studenten uitleg over politiek en de invloed die jongeren hierop zouden kunnen hebben.
Stemrecht"De leerlingen geloofden eigenlijk niet erg dat dit het geval is, omdat ze nog geen stemrecht hebben", legt een woordvoerster van het Zoomvliet College uit.

Wachten op privacy instellingen...

Op initiatief van één van de studenten, Levi Deelen, besloten ze de proef op de som te nemen en premier Rutte eind maart een brief te schrijven.
'Grijp uw kans'Ze stelden onder meer vragen over wat Nederland tegen IS doet en of ze de leerlingen zelf iets tegen de dreiging kunnen doen. 'Grijp uw kans en laat ons zien dat wij wél gehoord worden', zo sloten zij hun brief af.
"Nooit hadden de studenten gedacht een brief terug te krijgen, maar na de meivakantie lag het antwoord van de premier in de brievenbus", zegt de woordvoerster. "Mét een handtekening van de minister-president!"

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.