Valpartij van 300 meter, alpinist Martijn Seuren uit Breda dood gevonden op Mont Blanc

23 juli 2015 om 15:18
nl
Martijn Seuren uit Breda is woensdag om het leven gekomen na een val op de Mont Blanc. De 32-jarige was als alpinist actief in Zwitserland, meldde de Nederlandse Klim- en Bergsport Vereniging (NKBV) donderdag.
Geschreven door

Seuren was met twee andere klimmers op expeditie vlakbij de Italiaanse grens. Ze waren woensdag in alle vroegte opgestaan om de top van de Grandes Jorasses (4208 meter) te beklimmen toen de geboren Bredanaar viel.
Hulpverleners vonden zijn lichaam driehonderd meter lager in een gletsjerspleet. Hoe het precies mis heeft kunnen gaan, wordt nog onderzocht.
Ervaren"Het is een groot verlies voor de bergsport. Seuren leefde voor de bergen", meldt de NKBV donderdag. Seuren was een ervaren klimmer en woonde al jaren in Zwitserland.
Hij werkte als leidinggevende in een grote bergsportwinkel in Bern. Seuren deed meer dan 120 beklimmingen van bergen hoger dan vierduizend meter.
Profetische woordenIn een recent interview met het bergsportmagazine van NKBV, sprak hij profetische woorden: “Eigenlijk ga ik ervan uit dat ik in de bergen om het leven kom. Ik hoop het natuurlijk niet. Ik wil heel oud worden en als het even kan, wil ik tot op hoge leeftijd blijven klimmen. Maar als het toch gebeurt, dan heb ik in elk geval mijn passie gevolgd.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.