Gekkenwerk! Duizelingwekkende afdalingen van renners in de Tour de France - Omroep Brabant

Gekkenwerk! Duizelingwekkende afdalingen van renners in de Tour de France

23 juli 2015 om 16:03
nl
'Gekkenwerk!' Zo noemde wielrenner Steven Kruijswijk uit Den Bosch woensdag de afdaling in de zeventiende etappe van de Tour de France. De renners stortten zich na de beklimming van de Col d'Allos in de Franse Alpen in een duizelingwekkende vaart naar beneden, waarbij snelheden tot rond de 100 kilometer per uur werden gehaald.
Geschreven door

Alle risico's werden genomen om maar zo min mogelijk tijd te verliezen. Kruijswijk kon dat tempo gisteren nauwelijks volgen. Het was één van de redenen waarom hij in de etappe van woensdag uiteindelijk niet mee kon strijden voor de ereplaatsen. De Duitser Simon Geschke won de etappe.
De renner met het 'grootste hart' is ongetwijfeld de Tsjech Peter Sagan: hij stort zich bijna letterlijk naar beneden. Zelfs de motoren en de helikopters van de Tour de France hebben moeite om hem te volgen. 'Kamikaze' worden zijn afdalingen genoemd.
Uit deze GoPro-beelden blijkt dat de renners iedere bocht scherp moeten aansnijden en dat ze zich soms ook blind in een bocht gooien. Voor angst en twijfel is geen plek. Een potje dalen gezien vanaf de fiets: gekkenwerk!

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.