Afslag A58 bij Hoeven vrijdagavond dicht vanwege herdenking verongelukte Jordy de Jong

24 juli 2015 om 14:02
nl
Rijkswaterstaat sluit vrijdagavond de afslag van de A58 naar Sint Willebrord af voor het verkeer. Aanleiding is een herdenking die familieleden en bekenden van de verongelukte Jordy de Jong uit Roosendaal daar houden. Jordy kwam op die plek afgelopen weekend om het leven.
Geschreven door

Vanwege de afsluiting mogen automobilisten vrijdagavond rond acht uur op de A58 bij Hoeven niet sneller dan zeventig kilometer per uur rijden. Rijkswaterstaat waarschuwt de bestuurders hiervoor met borden, zo vertelde een woordvoerster van de gemeente Halderberge tegen Omroep Brabant.
Ook de Roosendaalseweg, de parallelweg waar het ongeluk gebeurde, zal voor een deel worden afgesloten. De gemeente plaatst hekken om de herdenking intiem en besloten te houden. Dat zou de familie nadrukkelijk wensen.
Lees ook: 'Familie-agent' begeleidt nabestaanden verongelukte Jordy de Jong en Tommie Broos uit Roosendaal
'Nog één keer proosten'Nog één keer proosten vrienden en familie van Jordy de Jong uit Roosendaal vrijdagavond op het leven van de 19-jarige Jordy de Jong. Bij het ongeluk overleed ook de 21-jarige bestuurder, Tommie Broos.
Via Facebook roepen nabestaanden op zelf een 'Juupke, drankje, shotje of frisje' mee te nemen naar de plek van het ongeluk om Jordy te gedenken. "We willen nog één keer proosten op zijn korte maar geweldig bruisende leven", zo staat er in een oproep. Ruim driehonderd belangstellenden hebben aangegeven te komen, maar de familie wil het volgens de gemeente Halderberge kleinschaliger houden.
Lees ook: 'Laatste proost op bruisend leven', vrienden herdenken Jordy de Jong op plek ongeluk in Hoeven
Zoomvliet CollegeJordy de Jong was oud-leerling van het Zoomvliet College. Hij rondde daar deze maand zijn opleiding bij Internationale Handel af, zo maakte de school bekend. "Wij leven intens mee met allen bij wie hij een speciale plaats innam."
Voorlopig is nog niet duidelijk of het Zoomvliet College een herdenking houdt voor de oud-leerling. De woordvoerders waren donderdag niet bereikbaar voor vragen.
Lees ook: Omgekomen bestuurder (21) van dodelijk ongeluk op parallelweg A58 bij Hoeven had geen rijbewijs

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.