Nog steeds winkels dicht in Elzas Passage Helmond: 'De schade is gigantisch'

23 juli 2015 om 17:01
nl
De problemen in winkelcentrum Elzas Passage in Helmond zijn nog altijd groot. Kledingzaak Barrows, Durlinger Schoenen en Boulanger Chocolaterie zijn na de wateroverlast nog altijd dicht. Andere winkels zijn wel open, maar met de nodige problemen.
Geschreven door

“Kledingzaak HoutBrox is bijvoorbeeld open, maar daar is de vloerbedekking verwijderd. De vloer moet eerst drogen en dan kan er nieuwe vloerbedekking in”, vertelt Wim Bogaart, voorzitter van de winkeliersvereniging.
Het winkelcentrum kreeg zondagochtend te maken met wateroverlast toen de hoofdwaterleiding was gesprongen. Daardoor stond het hele winkelcentrum blank.
Gigantische schade“De schade is gigantisch. De centrale verwarming is weg, de lift is kapot en de schacht is rot. Invaliden hebben nu dus geen lift. Zo kan ik nog wel even doorgaan met alle problemen die er nu zijn”, vertelt Bogaart.
De gesprongen waterleiding moet worden vervangen. Er waren plannen om daar zaterdagavond mee te beginnen, maar dit gaat niet door. De eigenaar van Elzas Passage en Brabant Water onderzoeken nog wanneer gestart kan worden met de werkzaamheden en op welke manier de leiding wordt hersteld.
Op de Veestraat, waar een van de ingangen van Elzas Passage zit, wordt vrijdag wel een machine geplaatst die de druk van de leiding haalt. [YouTube:body:https://youtu.be/J_5Aj9yUEck]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.