Voor het eerst ook live-concerten tijdens Dutch Design Week in Eindhoven

23 juli 2015 om 19:27
nl
De organisatie van de Eindhovense Dutch Design Week heeft donderdag het thema van de voorstelling voor dit jaar bekendgemaakt. Het thema is 'What if…' en moet de verbeeldingskracht van ontwerpers benadrukken, zo maakte ze bekend.
Geschreven door

Het thema moet ook de ontwerpen eren, vindt de organisatie. Directeur Martijn Paulen: "Ontwerpers denken na over hoe we straks leven en samenleven. Zij durven alles te bevragen, te dromen van een ander antwoord en dat vorm te geven. Zo leggen ze de basis voor innovaties van de toekomst."
Zo'n 2400 deelnemers verwachtDe veertiende editie van de Dutch Design Week vindt dit jaar plaats van 17 tot en met 25 oktober. De organisatie verwacht ongeveer 2400 deelnemers. Zij zullen verspreid over tachtig locaties hun werk in Eindhoven presenteren.
Tot de hoogtepunten behoren onder andere de Graduation Show van Design Academy, de uitreiking van de jaarlijkse Dutch Design Awards, de presentatie van Dutch Invertuals en de exposities in het Klokgebouw.
Lees ook: 'Hou de creatieve droom vast', Daan Roosegaarde inspireert studenten tijdens Denk Groter Debat
Ook is er de Volvo Design Challenge, waarbij jonge ontwerpers reageren op de snelle technologische ontwikkelingen van de auto. Ontwerpen en technologieën van de toekomst komen ook tot uiting bij de expositie 'Mind the Step'.
DDW MusicNieuw dit jaar is DDW Music, een samenwerking tussen DDW, de Effenaar en boekingsbureau Friendly Fire. DDW Music zal de hele week op verschillende plekken live-optredens verzorgen.
Lees ook: Wat leverden de 250.000 bezoekers van de Dutch Designweek 2014 Eindhoven op?

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.