Anthony Lurling en FC Den Bosch tekenen de vrede: aanvoerderschap niet ter discussie

23 juli 2015 om 21:22
nl
Anthony Lurling en de clubleiding van FC Den Bosch hebben de onenigheid over het aanvoerderschap opgelost. De routinier blijft ook komend seizoen hoogstwaarschijnlijk de captain van de Bossche ploeg.
Geschreven door

Lurling, momenteel geblesseerd, was gepikeerd over een enquête die trainer René van Eck onder de spelers had gehouden. Daarin werd gevraagd wie komend seizoen aanvoerder moest worden. "Ik vond het vreemd, maar ik was niet boos."
Anthony Lurling en trainer René van Eck hebben donderdagmiddag een gesprek gehad over de ontstane ophef rondom het aanvoerderschap bij FC Den Bosch. Lurling was onaangenaam verrast door een enquête die de coach had gehouden onder de spelers. Maar de kou is na uitleg van de coach uit de lucht.
Consternatie"Ik ga er vanuit dat ik aanvoerder blijf", zegt Anthony Lurling.
"De trainer heeft in het gesprek in ieder geval niet gezegd dat ik het niet meer ben. Het is allemaal consternatie om niks. Hij wilde alleen met die stemming kijken hoe de groep ertegenaan kijkt. Ik vind het een eer om aanvoerder van FC Den Bosch te zijn. Maar ik zal me geen seconde anders gedragen als ik het niet ben."
Toch wel vreemdHoewel de vrede weer is gesloten, blijft Lurling de gang van zaken opmerkelijk vinden. "Het enige wat ik vreemd vond, is dat ik met de open dag op de club kwam en een lijstje moest invullen. Wie aanvoerder één, twee of drie moest worden. Dat heb ik ook met de trainer besproken. Het antwoord was dat de trainers gewoon van het team wilden weten wie hun beoogde sterkhouders in de groep zijn."
"Het gaat ook niet om mij, het gaat om FC Den Bosch. We willen een beter seizoen draaien dan het vorige, want dat was dramatisch", aldus Lurling.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.