Eend aan de haak geslagen in Diessen, brandweerman schiet te hulp

23 juli 2015 om 20:40
nl
Bij een vijver in Diessen heeft een visser donderdagmiddag geen vis maar een eend aan de haak geslagen. Een voorbijgangster ontdekte het arme diertje, dat een vishaak had ingeslikt.
Geschreven door

De vrouw wilde aan de Turkaaweg eendjes brood geven toen ze één van de jonkies vast zag zitten. Ze riep omstanders om hulp. Die voeren met een bootje naar het eendje toe en probeerden het vergeefs te redden.
Haak ingesliktDe vrouw waarschuwde de dierenambulance, die met spoed uitrukte voor het eendje. Ter plekke konden de hulpverleners alleen niet bij het diertje komen. Daarom riepen zij de hulp van de brandweer in.
Een brandweerman ging uiteindelijk met een speciaal pak naar de eend toe. Hij nam het mee naar de kant, waar de dierenhulpverleners er een blik op wierpen. Al snel bleek dat het eendje een haak had ingeslikt.
Naar asielHet eendje is met haak en al naar het vogelasiel gebracht. Hulpverleners zullen hem daar opereren en opvangen voor herstel. Het diertje is inmiddels vernoemd naar René, de brandweerman die het redde.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.