Video

Coffeeshop Chip 'n Dale in Den Bosch moet dicht na kogelregen

24 juli 2015 om 15:00 • Aangepast 21 november 2020 om 16:59
nl
Coffeeshop Chip 'n Dale aan de Hinthamerstraat in Den Bosch moet dicht. Dat heeft de gemeente besloten nadat de coffeeshop donderdagnacht rond halfvijf werd beschoten. Iemand vuurde minstens twintig kogels af op het pand. Vermoedelijk gebruikte de schutter een automatisch wapen.
Profielfoto van
Geschreven door

De coffeeshop blijft tot nader order dicht om de veiligheid in de buurt te garanderen en de rust terug te laten keren, zegt loco-burgemeester Eric Logister. "De gebeurtenis van vannacht is natuurlijk onacceptabel. Onze eerste zorg ligt bij de veiligheid van de inwoners van deze gemeente. Dat is voor mij de reden om direct over te gaan tot sluiting."
Chip 'n Dale blijft dicht tot er meer duidelijkheid is het onderzoek van politie en justitie. Volgens de loco-burgemeester heeft de exploitant van de coffeshop begrip voor de sluiting. "Maar ze zijn wel emotioneel onder de sluiting. Het is toch een plek waar zij elke dag hun brood verdienen", zegt Eric Logister. Het pand is inmiddels dichtgetimmerd.
Bewonersbijeenkomst om zeven uurVoor bewoners is vrijdagavond vanaf zeven uur een bijeenkomst in het Jheronimus Bosch Art Center. Daar worden zij bijgepraat over de situatie.
Geen gewondenOp het moment van de schietpartij was er niemand in de coffeeshop vlakbij het Jheronimus Bosch Art Center aanwezig. Er zijn dan ook geen gewonden gevallen, aldus de politie.
Mogelijk gaat het om een waarschuwing, maar de politie kan dat nog niet bevestigen of ontkennen. "Dat is nu nog gissen. We zijn momenteel nog volop bezig met het onderzoek", zegt een woordvoerder.
Sporenonderzoek coffeeshopOmwonenden meldden zich bij de politie. Ze vertelden dat ze knallen hoorden. Voor zover bekend heeft niemand de dader of daders ook zien schieten. De politie zoekt dan ook getuigen.
Vanwege sporenonderzoek was de Hinthamerstraat vrijdagochtend enkele uren dicht voor verkeer. Inmiddels is het onderzoek buiten afgerond. Agenten speuren nu in de coffeeshop naar sporen.
Uitgebrande auto gevondenZo'n tien minuten na de schietpartij vonden agenten met kogelwerende vesten in de Concordialaan een afgebrande auto. Vermoedelijk gaat het om de vluchtauto van de dader of daders. De politie denkt dat de wagen is gestolen en daarna in brand gestoken. Onderzoek moet dat nog uitwijzen.

Geen verband met aanhoudingenEerder deze week hield de politie twee eigenaresses aan van een coffeeshop aan de Hinthamerstraat. Volgens omstanders is dit een andere coffeeshop dan de zaak die is beschoten. In de Hinthamerstraat zijn twee coffeeshops.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.