Intocht Nijmeegse Vierdaagse: laatste lopers zijn binnen

24 juli 2015 om 21:02
nl
De Nijmeegse Vierdaagse is voorbij. Tot vrijdagmiddag zes uur mochten de lopers finishen. Er liepen zo’n 8000 Brabanders mee met de Vierdaagse.
Geschreven door

In totaal hebben 40.092 de koers uitgelopen. Ruim honderd wandelaars en een aantal militaire groepen hadden voor het eerst tijdens de intocht een extra, lichtblauwe vlag bij zich. Die genummerde vlag is uitgedeeld aan lopers waarmee iets bijzonders is, zoals de oudste en de jongste deelnemers uit binnen- en buitenland.
'Onherkenbare lopers'Deze bijzondere lopers waren in de enorme drukte tijdens de intocht vaak niet herkenbaar voor het publiek, dat daarover klaagde. Als de vlaggetjes een succes zijn, wil de Vierdaagseorganisatie ze volgend jaar elke dag gaan gebruiken.
Het terrein waar de ongeveer 40.000 lopers hun Vierdaagsekruisje konden ophalen, was vrijdagmiddag afgesloten voor ander publiek dan wandelaars. Het werd zo druk op de Wedren dat mensen elkaar vertrapten. Veel toeschouwers zijn boos over de afsluiting.
Vierdaagse door BrabantOp de laatste dag van de Vierdaagse liepen de wandelaars door het Land van Cuijk. Onze verslaggever was al vroeg ter plekke in Grave om de wandelaars aan te moedigen.
De intocht van wandelaars van de Nijmeegse Vierdaagse was vrijdagmiddag live te zien op Omroep Brabant internet en televisie. Omroep Brabant maakte gebruik van de beelden van Omroep Gelderland.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.