Zet de barbecue maar binnen, zaterdag windstoten tot 80 kilometer per uur

24 juli 2015 om 12:32
nl
Geen korte broek, T-shirt of zonnebril en zet de barbecue zaterdag maar binnen. De zomer krijgt een flinke dip want we krijgen te maken met onstuimig herfstweer in Brabant. Het gaat regenen, onweren, de wind trekt behoorlijk aan en het wordt fris.
Geschreven door

Het slechte weer dient zich vrijdagnacht al aan. De hele provincie krijgt te maken met stevige regen- en onweersbuien. Lokaal kan er zo’n vijf tot tien millimeter regen vallen.
Harde windstotenZaterdagmorgen gaat de wind een belangrijke rol spelen in het weerbeeld. In het zuidwesten van de provincie trekt de wind het eerst aan. Rond het middaguur heeft de hele provincie last van harde wind, verwacht weerinstituut MeteoGroup.
“Het gaat niet stormen, maar het wordt wel onstuimig. De wind bereikt windkracht vijf tot zes, maar de windstoten kunnen twee keer zo hard gaan. Dan praat je over 75 tot 80 kilometer per uur”, aldus Jordi Bloem van MeteoGroup.
Lage temperatuurHet wordt zaterdag ook fris. De temperatuur blijft steken op 18 graden. “Maar in een flinke regenbui kan het zomaar nog een paar graden frisser zijn.”
In de avond keert de rust weer terug.
Werkzaamheden afgelastVanwege het verwachte slechte weer gaan een paar geplande wegwerkzaamheden dit weekeinde niet door. Het gaat om klussen bij de A17 in de omgeving van Roosendaal, meldde Rijkswaterstaat vrijdag. Er wordt een nieuwe datum voor gezocht.
Wegwerkers zouden in de nacht van vrijdag op zaterdag onder meer de A17 tussen knooppunt Noordhoek en Standdaarbuiten onder handen nemen. Ook zouden ze aan de slag gaan op de verbindingsweg van de A59 naar de A17 op het knooppunt. Een oprit van de A17 bij Roosendaal wordt eveneens later opgeknapt.
Evenement gaat niet doorHet evenement EINDHOVEN goes IBIZA dat zaterdag in de buurt van Eindhoven Airport gehouden zou worden, is door de slechte weersomstandigheden afgelast.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.