87.000 handtekeningen tegen illegale puppyhandel ingezameld: 'Puur winstbejag'

24 juli 2015 om 13:01
nl
De World Animal Protection biedt vrijdag bijna 87.000 handtekeningen bij ambassades in Den Haag aan om aandacht te vragen voor de illegale puppyhandel, die ook in Brabant speelt. De dierenbeschermingsorganisatie wil dat Europese lidstaten in actie komen.
Geschreven door

Volgens de World Animal Protection fokken Europese handelaren nog steeds puppy's uit winstbejag onder erbarmelijke omstandigheden. "Goedkope puppy's uit deze meedogenloze 'fabrieken' worden verwaarloosd, kampen met ernstige ziektes en aandoeningen en zijn alleen geboren om er snel geld mee te verdienen."
Omroep Brabant deed onderzoek naar de illegale puppyhandel in Brabant en berichtte daar in februari uitgebreid over. Sindsdien begon de politiek zich te roeren en werden er vragen gesteld. Er kwamen ook antwoorden, hoewel die niet bij alle partijen goed werden ontvangen.
Lees ook: PVV en PvdD vinden dat ministerie 'veel te weinig' doet aan aanpak puppyhandel
'Identificatie en registratie nodig'De World Animal Protection - voorheen World Society for the Protection of Animals - vindt dat er ook op Europees niveau actie moet komen. De organisatie wil dat iedere verhandelde pup een identiteitsbewijs krijgt. Daarnaast zou er een registratiesysteem moeten komen waarmee honden, fokkers en handelaren traceerbaar zijn. Ten slotte zijn er kwaliteitsstandaarden nodig, meent de World Animal Protection.
Door de bijna 87.000 handtekeningen in het kader van de actie 'Fok Off' aan ambassades aan te bieden, hoopt de dierenwelzijnsorganisatie dat Europese landen bewuster met de illegale puppyhandel omgaan.
Intussen is ook het Europees Parlement bezig met wetten om de verboden handel tegen te gaan. De World Animal Protection kan volgens een woordvoerster nog niet zeggen hoeveel handtekeningen er voor het protest uit Brabant komen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.