Video

Honderden mensen bij herdenking verongelukte Jordy de Jong (19) in Hoeven: 'Laatste keer proosten'

24 juli 2015 om 21:56
nl
Honderden mensen kwamen vrijdagavond op de herdenking van Jordy de Jong in Hoeven af. De 19-jarige Jordy uit Roosendaal kwam samen met stadsgenoot Tommie Broos (21) om het leven bij een auto-ongeluk op de Roosendaalseweg in Hoeven.
Geschreven door

Om acht uur begon de herdenking. Er werd een kort praatje gehouden door iemand van de familie. Veel mensen hadden een drankje meegenomen om een laatste keer te kunnen proosten op Jordy. En dat gebeurde ook na het praatje.  [YouTube:body:https://youtu.be/O-VptvcGs0o]'Graag geziene gast in de kroeg'Jordy de Jong ging veel uit en was dus vaak in de kroeg te vinden. Veel mensen kennen hem daar ook van. "Dat was zijn leven. Daarom is dit ook zo'n goede manier om hem te herdenken", laten enkele kroegvrienden van hem weten. "Proosten met een drankje." [Tweet:body:https://twitter.com/dirkverhoeven/status/624639558316126210] Een familielid van Jordy kan dit beamen. "Hij was een gezellig persoon. Veel mensen kennen hem uit het stapleven en daarom komen ze nu ook met velen opdagen om de laatste eer aan hem te bewijzen."[Tweet:body:https://twitter.com/dirkverhoeven/status/624638752133107712]Weg dicht vanwege de veiligheidNabestaanden van De Jong hadden mensen via Facebook opgeroepen om vrijdagavond naar de plek van het ongeluk te komen. De gemeente kreeg lucht van de oproep.
Omdat zo'n vierhonderd mensen al hadden aangegeven dat ze naar de Roosendaalseweg komen, zag de gemeente geen andere optie dan de weg te sluiten voor verkeer. "Uit veiligheidsoverwegingen",  zo liet een woordvoerster weten.[Tweet:body:https://twitter.com/dirkverhoeven/status/624639199782813696]Afslag tijdelijk afgeslotenRijkswaterstaat besloot daarop de afslag van de A58 naar Sint Willebrord af te sluiten. Ook werd een snelheidslimiet van zeventig kilometer per uur ingesteld op de A58 en plaatste Rijkswaterstaat zwarte schermen, zodat automobilisten niet werden afgeleid door de herdenking op de parallelweg.  

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.