Video

Tilburgse Kermis pas om vijf uur open vanwege zomerstorm, 'Attracties kunnen flink wat wind hebben'

25 juli 2015 om 19:06 • Aangepast 21 november 2020 om 16:57
nl
Dag 9 van de Tilburgse Kermis alweer. Het is het laatste weekend van de kermis. Vooralsnog verloopt de kermis met veel plezier en zonder problemen. Maar het weer lijkt zaterdag roet in het eten te gooien.
Profielfoto van
Geschreven door

De kermis zou zaterdag om twaalf uur open gaan, maar vanwege de zomerstorm werd de opening uitgesteld tot vooralsnog vijf uur 's middags.
'Attracties staan goed'Er is volgens een woordvoerder geen gevaar voor hoge attracties. "Die zijn goed getest, tegen behoorlijk wat windkracht bestand en die staan goed. Er kunnen wel onveilige situaties ontstaan door spullen die over de kermis gaan waaien. Daarom openen we later", legt David Chapman uit.
De kermis blijft op de laatste zaterdag zoals gepland wel extra lang open tot 02.00 uur 's nachts.

Wachten op privacy instellingen...

In de Amstel Bierhal treden zaterdag onder meer Jordy van den Boer, Peter Loree, Mike Peterson en Rene Schuurmans op.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

Grootste van de BeneluxDe Tilburgse Kermis is de grootste kermis van de Benelux en duurt van vrijdag 17 juli tot en met 26 juli 2015. Meer dan een miljoen mensen bezoeken de tweehonderd attracties in de Tilburgse binnenstad. Let wel op: de organisatie raadt bezoekers af om met teenslippers te komen.
Lees ook: 11 feitjes die je nog niet wist over de Tilburgse Kermis
De Tilburgse Kermis heeft dit jaar weer spectaculaire nieuwe attracties. Zoals de Free Fall Tower (hoger dan de Heuvelse kerktoren), de Encounter op het Piusplein (multimedia effect-show met aliens in de hoofdrol), de Jumbo op het Besterdplein en de Spinning Coaster XXL op het Koningsplein.
Lees ook: De 6 publiekstrekkers van 2015
Omroep Brabant besteedt volop aandacht aan de Tilburgse kermis. Kijk voor het laatste nieuws op onze themapagina: omroepbrabant.nl/tilburgsekermis

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.