Raymon van der Biezen grijpt naast medaille tijdens WK BMX: 'Er is eigenlijk niks misgegaan'

25 juli 2015 om 10:16
nl
Fietscrosser Raymon van der Biezen is vrijdag tijdens het wereldkampioenschap BMX zevende geworden op het onderdeel tijdrit. De crosser uit Heesch moest in het Belgische Zolder zes honderdsten toegeven op de Fransman Joris Daudet, die won. Beste Nederlander was Niek Kimmann. Hij veroverde zilver.
Geschreven door

"Er is eigenlijk niks misgegaan", meent Van der Biezen. "Voor mijn gevoel heb ik voor 99 procent een foutloos rondje neergezet. Ik heb echt een hele goede tijd gefietst, maar een paar jongens waren net iets sneller. Dat moet je gewoon accepteren. Ik heb echt op mijn limiet gereden. Ik heb nauwelijks een foutje kunnen ontdekken. Er is slechts één dingetje waarvan ik denk: dat had beter gekund. Maar dat is minimaal."
'Stressmoment minder'Van der Biezen kan dus wel leven met zijn zevende plaats. "Natuurlijk had ik liever op het podium gestaan. Ik had het gevoel dat het er ook in zat, maar de verschillen zijn zo minimaal dat je die met het blote oog niet ziet. Gelukkig heb ik met mijn prestatie wel mijn A-status als sporter veiliggesteld. Dat is voor mij een stressmoment minder."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.