Video

'Zomerstorm raast over Brabant, zware windstoten tot 100 kilometer per uur en code oranje'

25 juli 2015 om 18:03 • Aangepast 21 november 2020 om 16:57
nl
De zomerstorm raast zaterdag over Brabant. "Het is een spectaculair dagje" zegt weervrouw Britta van Gent van MeteoGroup. "De windkracht is zes of zeven, maar die windvlagen zijn vandaag het ergst!"
Profielfoto van
Geschreven door

Die windkracht van zes of zeven is best veel voor boven land en levert zware windstoten op. "Tot wel zo'n honderd kilometer per uur. Mensen in een tentje of op de weg zullen wel merken dat de windstoten pittig zijn", zegt ze.
'Wind neemt vanavond af'Toch wordt het in de loop van de avond beter. "Het blijft nog wel even doorwaaien, maar de wind zal vanaf zes uur vanavond geleidelijk afnemen", blikt ze vooruit. "Dan wordt het tussen de windkracht twee en vier, zijn er minder windstoten en gaat de regen ook weg."
Lees ook: Stormschade in Brabant
Voor Brabant gold het eerste deel van de dag code oranje. Dat zwakte later af naar code geel. Voor de avond is er geen waarschuwing. Alleen de provincie Noord-Holland heeft nog code rood.
Geen vluchten geannuleerdEindhoven Airport heeft in tegenstelling tot Schiphol nog geen vluchten geannuleerd. "Dat bekijken we in de loop van de dag", legt een woordvoerder uit.
De Kermis in Tilburg ging wel door de storm later open. Pas om vijf uur zaterdagmiddag kon er in de attracties worden gestapt.
Festival We Are Hardstyle treft ook maatregelen. Er worden extra schuilplekken ingericht en er worden pioncho's uitgedeeld aan de verwachte 3000 bezoekers bij de Geffense plas. Boswachter Eric de Jonge raadt mensen wel af het bos in te gaan vanwege de storm.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.