Video

Maria uit De Rips is boos: 'Het wild wordt te veel beschermd'

25 juli 2015 om 15:04
nl
Ze heeft al reeën, vossen en een zwijn voor haar auto gehad en dat terwijl de koeien van haar vader op stal moeten blijven omdat ze schrikken van het wild. Waar anderen genieten van het wild ergert Maria Bakker uit De Rips zich groen en geel aan de manier waarop het wild beschermd wordt, terwijl het volgens haar vooral zorgt voor overlast.
Geschreven door

Maria woont vlakbij natuurgebied De Stippelberg en het wild dat daar zit, zorgt voor gevaarlijke situaties. "Er staan nu overal bordjes langs de weg met 'wij steken zomaar over'. Dus die beesten steken hier zomaar over. Maar wij mogen ook niet zomaar oversteken. Dat is gewoon heel gevaarlijk."
Koeien vluchten wei uitZe komen volgens Maria het bos uit omdat ze op zoek zijn naar voedsel. En het is niet alleen gevaarlijk voor de automobilist, maar ook de koeien van haar vader worden door het wild opgeschrikt. "We hebben het al drie keer meegemaakt dat de koeien 's nachts uit de wei komen en dat de buren ons, midden in de nacht bellen dat ze op straat lopen, dat is gewoon heel gevaarlijk."
De koeien staan daarom noodgedwongen op stal. Volgens Maria moeten er maatregelen genomen worden. "Meer wild afschieten. Of een stuk bos afrasteren. Gewoon dat ze daar in dat stuk gewoon de herten de zwijnen hebben zitten en dat mensen daar kunnen gaan kijken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.