Week na fataal ongeluk nemen familie en vrienden bij begrafenis afscheid van Jordy de Jong

25 juli 2015 om 15:43
nl
Een week na het fatale ongeval is zaterdag Jordy de Jong (19) uit Roosendaal begraven op Zegestede in zijn woonplaats. Jordy kwam om het leven bij een heftig auto-ongeluk in Hoeven. Een ongeluk dat heel veel stof deed opwaaien de afgelopen week.
Geschreven door

Het regent die nacht hard. Jordy de Jong, Tommie Broos en een derde man rijden in een geleende Renault Laguna op de parallelweg langs de A58 bij Hoeven na een avond stappen. Door nog onbekende oorzaak klapt de auto op een boom.
Jordy de Jong en Tommie Broos komen daarbij allebei om het leven. De derde inzittende overleeft de klap. Deze 20-jarige Joey raakt wel zwaargewond. Hij is inmiddels buiten levensgevaar.
Bloemen, knuffels en bierEen dag na het ongeluk stapelen op de fatale plek de bloemen en knuffels zich op. Ook worden er flesjes bier neergezet ter nagedachtenis aan de twee omgekomen mannen.
Vrijdag houden familie en vrienden van Jordy de Jong een 'indrukwekkende' bijeenkomst op de plek van het ongeluk. De afslag wordt er voor afgesloten. Honderden komen op het samenzijn af. Er wordt veel gehuild.[youtube:body:https://youtu.be/O-VptvcGs0o]
Geen rijbewijsEen paar dagen na het ongeluk wordt duidelijk dat de bestuurder van de Laguna geen rijbewijs had. Een schok bovenop een schok. Er wordt veel gepraat. De geruchten gaan dat de auto niet verzekerd zou zijn. Dat blijkt niet te kloppen.
De auto was van Tommies verloofde Petra Janse en verzekerd bij Aegon. Maar Aegon zal de schade waarschijnlijk niet dekken, omdat zij dit alleen doen als de bestuurder een geldig rijbewijs heeft.
Verloofde bestuurder bedreigdNa het ongeluk zoeken mensen Petra op. Volgens Petra geven mensen haar de schuld van de dood van Jordy. Ze zegt dat ze wordt bedreigd via WhatsApp.
"Ze zeggen dat ze gaan rellen tijdens Tommies crematie en dat ze bij me langs zullen komen", zei ze eerder tegen Omroep Brabant.
ZwangerBinnenkort zou Petra gaan trouwen met haar Tommie. Ze is vier weken zwanger. Tommie wist dat en ze koestert de komst van haar baby. “Dat is wel iets mooi dat ik eraan over heb gehouden.”
Ook Tommie is zaterdag gecremeerd.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.