Dierenbescherming ontdekt verwaarloosde dieren in Reusel-De Mierden, vieze hokken en zieke dieren

25 juli 2015 om 15:31
nl
De Dierenbescherming en dierenpolitie ontdekten vrijdag bijna honderd verwaarloosde honden en katten bij een fokker ergens in de gemeente Reusel-De Mierden. De dieren zijn niet in beslag genomen. Wel moet de fokker orde op zaken stellen.
Geschreven door

De 71 honden en twintig katten, waaronder ook puppy's en kittens, leefden in zwaar vervuilde hokken. De inspecteurs roken bij binnenkomst meteen al een sterke ammoniaklucht. De kennels bleken vol met ontlasting te liggen en er was geen drinkwater aanwezig.
Klitten en kale plekkenDe eigenaar fokt met herdershonden, bulldogs en langharige katten van het ras main coon. De dierenarts ontdekte dat veel van de dieren last hadden van klitten, kale plekken en een vervilte vacht.
Ook werden de nagels niet geknipt en hadden sommige dieren bloed bij hun ontlasting. Bovendien hadden een paar kittens de niesziekte en waren een aantal puppy's niet helemaal gezond.
Tip na zieke kittenDe dierenbescherming kwam de vieze fokker op het spoor na een melding van iemand die een zieke kitten bij de man had gekocht. De fokker heeft een proces verbaal gekregen en moet de leefomstandigheden van de dieren sterk verbeteren.
Volgens de inspecteurs is het beter voor de dieren als hun leefsituatie ter plekke wordt verbeterd dan dat ze in beslag worden genomen.
De Dierenbescherming controleert de komende tijd streng of de fokker zich aan de afspraken houdt. Hij moet de hokken schoonmaken en schoon houden. Ook moet hij zijn dieren laten behandelen door een dierenarts.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.