Video

Nieuwe haringen of een goede campingstoel? Drukte in de kampeerwinkel

25 juli 2015 om 19:49
nl
Nog snel de laatste kampeerspullen kopen, of juist extra haringen inslaan om je te wapenen tegen de storm. Of je ver weg gaat met de tent, of juist neergestreken bent op een Brabantse camping, veel kampeerders brengen op het laatste moment nog een bezoekje aan de kampeerwinkel. Topdrukte dus tussen haring en koelbox.
Geschreven door

"Er komt flink wat wind aan en de haringen die ik nu heb houden het denk ik niet," vertelt een man in kampeerwinkel Linberg in Molenschot. Hij kampeert op een camping in Rijen. "Vandaar dat ik nieuwe haringen kom kopen. Deze nieuwe kunnen meer hebben en deze kan ik ook nog gebruiken in de rotsgronden van Frankrijk!"
Het slechte weer drijft de campinggasten de winkels in en dat is te merken. "Het is vier keer zo druk dan op een normale zaterdag", vertelt Thomas van den Berg van Linberg. "De haringen zijn niet aan te slepen, maar ook goed campingmeubilair doet het goed."
Toch komen ook veel goedweerkampeerders, op weg naar het zonnige zuiden, nog snel even langs de winkel. Van den Berg: "Vaak weten mensen al lang dat er iets vervangen moet worden, maar daar komen ze dan weer achter als de tent in gepakt wordt."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.