'Kippenvelmomentje!', Rijsbergse vlag op Alpe d'Huez bij Tour de France gaat de wereld over

25 juli 2015 om 22:16
nl
Al jaren trekt een groep Rijsbergenaren elke zomer naar Frankrijk voor 'onze' berg, de Alpe d'Huez. En om er geen twijfel over te laten bestaan waar ze vandaan komen, nemen ze ook altijd een grote Rijsbergse vlag mee. Die vlag werd zaterdag bij de registratie van de tour gefilmd en ging zo de hele wereld over.
Geschreven door

"Je moet je dorp natuurlijk wel een beetje promoten", zegt Nico Matthijsen (31), één van de Rijsbergenaren die altijd naar Frankrijk afreist. "Elk jaar proberen we wat anders met de vlag en hopen we dat 'ie in beeld komt. Maar het is zo druk en iederéén wil natuurlijk op tv, dus dat is lastig."
Stoute schoenen aanDit jaar kregen de mannen een briljante ingeving: die grote letters van 'Alpe d'Huez', die komen altijd wel een keertje in beeld. Jaap Vloedgraven (34) trok de stoute schoenen aan en klauterde naar boven. "Het was wel een flink stukje klimmen, maar ik kon er gewoon bijkomen."
Beneden geloofde de rest van de Rijsbergenaren niet dat het ging lukken. "En dan zie je ineens die rode lap naar beneden komen. Fantastisch", aldus Nico.
Kippenvelmomentje"Het bleef natuurlijk wel spannend of onze vlag ook écht op tv zou komen", vertelt Jaap. "Maar op een gegeven moment ontploften onze telefoons, het hele dorp begon te appen."
De Rijsbergse trots werd tussen de beelden van de wielrenners door wereldwijd uitgezonden. "Daar krijg je dan echt wel even kippenvel van", aldus Nico.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.