PSV verliest ook laatste oefenwedstrijd tegen Valencia, Willem II en FC Den Bosch winnen

26 juli 2015 om 00:40 • Aangepast 21 november 2020 om 16:56
PSV heeft de laatste oefenwedstrijd van de voorbereiding verloren. Valencia was in het Spaanse Alzira met 1-0 te sterk. Het doelpunt van Paco Alcacar werd al in de tweede minuut gemaakt.

Santiago Arias, die pas deze week weer aansloot bij de training, stond voor het eerst weer in de basis. Verder gaf trainer Phillip Cocu onder meer beide keepers speeltijd. Jeroen Zoet keepte de eerste helft, Remko Pasveer de tweede.
Zakaria BakkaliDe nieuwe spelers Simon Poulsen, Davy Pröpper en Gastón Pereiro kwamen ook in actie. Pröpper speelde de hele wedstrijd, Poulsen werd drie minuten voor tijd vervangen door Jordy de Wijs en Pereiro verving na ruim een uur Luuk de Jong. Maxime Lestienne speelde vanwege een blessure niet.
Bij tegenstander Valencia deed Zakaria Bakkali de laatste twintig minuten mee. De jonge aanvaller vertrok onlangs bij PSV en maakte transfervrij de overstap naar de Spaanse subtopper.
De eerstvolgende wedstrijd voor PSV is volgende week zondag. In de Amsterdam Arena is FC Groningen dan de tegenstander. Inzet is de Johan Cruijff Schaal.

Oefenzege Willem IIIn Tilburg boekte Willem II zaterdag wel een oefenzege. De ploeg van coach Jurgen Streppel zette het Turkse Osmanlispor met 2-0 opzij. Erik Falkenburg opende de score al in de vierde minuut, op aangeven van Lesly de Sa. Na een uur besliste Bruno Andrade het duel na een fraaie aanval waarin Richairo Zivkovic een hoofdrol voor zich opeiste.
Osmanlispor scoorde ook een keer, maar dat doelpunt werd afgekeurd vanwege buitenspel.

StiftjeFC Den Bosch won met 1-0 van eredivisionist Excelsior, dat wordt gecoacht door oud FC Den Bosch-trainer Fons Groenendijk en waar Tom van Weert in de spits voetbalt. Furhgill Zeldenrust was de doelpuntenmaker. Hij werd in de 54e minuut diep gestuurd en stiftte de bal beheerst over de doelman van de Rotterdamse ploeg.