Ontwikkelaar komt met app die melding geeft bij storing Efteling-attractie

26 juli 2015 om 10:50
Omroep Brabant
Mensen worden, in 2015, uit de Baron 1898 gehaald (foto: Martijn van Bijnen/FPMB).
Omroep Brabant
EftelStats-app
Omroep Brabant
EftelStats-app
Omroep Brabant
EftelStats-app
1/4 Mensen worden, in 2015, uit de Baron 1898 gehaald (foto: Martijn van Bijnen/FPMB).
Attracties van de Efteling kampen wel eens met een storing. Voor bezoekers van het attractiepark in Kaatsheuvel kan dat wrang zijn, omdat ze dan hun planning moeten omgooien. Een ontwikkelaar besloot daarom een app te maken die een melding toont zodra het hommeles is.
Geschreven door

De app heet EftelStats. De ontwikkelaar ervan is dezelfde bouwer als de gelijknamige site EftelStats. Daarop zijn al ruim twee jaar lang de wachttijden, storingen en openingstijden van alle Efteling-attracties te raadplegen.
Lees ook: Baron 1898 in Efteling weer stil, deze keer niet door storing, maar vanwege storm
Handige alarmfunctionaliteitDe EftelStats-app beschikt over een alarmfunctionaliteit. Daarmee kan onder andere worden ingesteld wanneer de wachttijd van een attractie een bepaald aantal minuten overschrijdt. Ook is het mogelijk om een alarm te laten afgaan wanneer er een storing optreedt.
Voorlopig heeft de ontwikkelaar alleen een EftelStats-app voor de iPhone gemaakt. Daarvoor moet worden betaald. Een Android-versie zou in de toekomst ook in de pijplijn zitten, zo weet attractieparkensite Looopings nog wel te melden.
Gratis opties? Ja hoor!Overigens zijn er ook gratis apps voor wie de wachttijden bij Efteling-attracties wil raadplegen. Zo is er EftelTijd, die voor zowel iOS als voor Android is, maar geen alarmfunctionaliteit biedt.
Daarnaast biedt de officiële Efteling-applicatie ook wachttijden. De tijden in die app zijn alleen maar te raadplegen in het pretpark zelf. Ten slotte kan er altijd kosteloos naar Eftelstats.nl worden gesurft.
Lees ook: Kelvin (19) 'overleefde' lange zit in Baron 1898: 'Dit was de langste rit ooit, cool'

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...